Založ si blog

Prípad pani Hnatič rod. Kalaninovej: Čo je delegovaný Munchauzenov syndróm a ako sa to týka celej veci? Posúďte sami. Fakty a dôkazy zo spisu.

Prípad je asi najviac medializovaným prípadom v rodinnej agende v histórii SR. V mediálnych excesoch matky s politikmi a mimovládkami bol účelovo vytváraný dojem, že chudinka matka sa stala obeťou „skorumpovaného“ súdnictva. Napríklad

https://www.ta3.com/clanok/168778/tb-predstavitelov-strany-olano-o-pravach-deti-a-rodicov

https://www.noviny.sk/slovensko/540737-matka-sa-k-svojej-dcere-nevie-dostat-uz-2-roky-otec-urady-ignoruje-pripad-riesia-uz-aj-poslanci-nr-sr-cez-rusku-ambasadu

Ako tomu ale bolo naozaj? Čo videl súd? V akom stave bolo dieťa, keď ho matke súd zobral?

Prezrime si niektoré závery maratónu vyšetrení o stave dcéry, ktoré matka za neprítomnosti otca realizovala.

15.05.2017 (MUDr. J.E.) – nespolupracuje, nereaguje na oslovovanie
05.06.2017 (Mgr. K.O.) – v klinickom obraze dominuje emočný regres suspektujúci poruchu vzťahovej väzby na kontinuu neisto- úzkostnej až dezorganizovanej vzťahovej väzby.
(Pozn.: matke a dcére bol urobený tzv. Strange Situation Test na to, akú si matka vytvorila na dcéru vzťahovú väzbu. Dezorganizovaná vzťahová väzba sa laicky nazýva aj psychopatickou väzbou.)
06.07.2017 (MUDr. V.G. PhD) – dieťa nerozpráva, je dojčené niekoľkokrát denne, vykonáva stereotypné pohyby s jednou hračkou
06.07.2017 (MUDr. T.R.)- dieťa počas vyšetrení plače, očný kontakt minimálny, nereaguje na podnety, počas vyšetrenia je dieťa dojčené, v cudzom novom prostredí je prítomná vysoká úzkosť. Vývin reči neprítomný, dieťa vydáva zvuky…Nemá záujem o deti, o hru, absentuje záujem o hračky, sociálne podnety ju rušia, má rada nemennosť….
Matka popisuje, že dieťa padá z nôh, nedrží rovnováhu, tacká sa, berie potravu do úst a dlho ju drží v ústach, nezje ju.
(Na tomto vyšetrení bola dcéra tak doriadená, že lekárka nariadila diferenciálnu diagnostiku za účelom vylúčenia Rettovho syndrómu, čo je jedno z najťažších genetických neurodegeneratívnych ochorení.)
12.07.2017 (MUDr. O.N.) – len monotónne spieva jéééé, sama pre seba hovorí písmená,…., hodí sa o zem, neopakuje, nerozumie reči ani posunkom, sústredí sa krátko, nevie používať predmety
17.08.2017 (Mgr. A.Č.) – absentuje používanie prírodzených gest, nerozumie ani jednoduchým inštrukciám
12.09.2017 (PhDr. V.R. CSc.) – Mentalizácia je deficitná, emočný prejav je zúžený, kognitívny vývin výrazne nerovnomerný, sociálne veľmi slabo komunikuje.

Takto vyzerala dcéra v „starostlivosti“ matky. Súdny spis je doslova zahltený takýmito dôkazmi. Ako je možné, že médiá nepíšu, o akú matku sa jedná a vyrábajú z nej obeť, keď poškodenou bola dcéra???

Matka mediálne klamstvá, v ktorých sa prezentuje ako chudinka, naďalej zneužíva, tentokrát na vylákavanie peňazí z nič netušiacej verejnosti pomocou charity Ľudia Ľuďom a kverulantským podávaním sťažností na Ústavný Súd, o čom som už písal v predchádzajúcich blogoch.

Prečo médiá zatajujú odôvodnenie jediného vykonaného právoplatného rozhodnutia odvolacieho súdu 8oP/359/2017 z 17.1.2018?
V tomto je jasne uvedené:

Odvolací súd sa dôsledne oboznámil so všetkými predloženými dôkazmi… je nepochybné, že dieťa v dôsledku zanedbanej každodennej starostlivosti a prístupu matky k dieťaťu, ktorá je presvedčená, že dieťa je psychicky zaostalé, resp. má diagnózu autizmus, došlo k jeho zmeškanému vývinu, tak psychickému ako aj fyzickému. Je zrejmé, že matka psychicky podľahla presvedčeniu o týchto diagnózach maloletého dieťaťa, čo spôsobilo jej zhoršený psychický stav, dokonca apatiu k výchove maloletého dieťaťa, v dôsledku čoho k zanedbaniu v každodennej starostlivosti a predovšetkým rozvoja psychických a fyzických schopností dieťaťa. „

Dcéra má teraz 6 rokov, rozpráva dve reči, ani stopy po stave do ktorého ju matka dostala v roku 2017. T.j. je už jasné, že matka do tejto diagnózy dcéru tlačila a vytvárala podmienky aby sa javila ako autistická. Ako musela asi dcéra vyzerať, ak ju profesionálna pedopsychiatrička s desaťročiami praxe nevedela rozoznať od dieťaťa s Rettovým syndrómom? Túto pravdu sa snaží matka mediálnymi excesmi o sebe zakryť.

Čo konkrétne na skutkoch znamenalo to matkino posadnutie autizmom? Pozrime sa, koľko takýchto vyšetrení matka v priebehu 3-4 mesiacov v 2017 absolvovala.

V záznamoch zdravotnej poisťovne je týchto úkonov ~20, k tomu je potrebné pridať návštevy rôznych súkromných ambulancií a centier, ktorých bolo minimálne desať. To znamená, že matka v priebehu štvrťroka vystavila dcéru ~30 vyšetreniam, viete si predstaviť ako tým ani nie dvojročnú dcéru traumatizovala?

Takéto správanie je v odborných kruhoch klasifikované ako prenesená Simulatívna Porucha, resp. delegovaný Munchauzenov syndróm.
Jedná sa o mimoriadne nebezpečnú formu poškodzovania dieťaťa, pričom úmrtnosť obetí dosahuje 7-10%. Deti ktoré to prežijú, často končia dokaličené s trvalými následkami na celý život.

Ak chcete vedieť viac ako tieto deti trpia, pozrite si dokumentárny film Mommy Dead and Dearest. V tomto je zmapovaný skutočný príbeh obete psychopatickej matky s delegovaným Munchauzenovým syndrómom.

Takáto je pravda v prípade Hnatič rod. Kalaninovej, tváre „vymazaných rodičov“.
Nenájdete ju ani ani v novinách, ani na facebooku, ale v súdnom spise.

Prípad pani Hnatič rod. Kalaninovej: mediálny hoax o “únose”, zneužívanie 7-ročnej dcéry na antiruskú agitáciu úchylnými politikmi SR a ich pseudonovinárskymi poskokmi. Prečo otca nikdy nezatkli? Právne fakty, vysvetlenie.

23.01.2023

Dňa 7.januára 2023 vyšlo na youtube kanáli dezinformačné video “Dcéru mi uniesli do Ruska”https://www.youtube.com/watch?v=gYNCwENJE3w , v ktorom “žurnalista” Marek Bóka šíri klamstvá biologickej matky Ľubomíry, ktorej bolo odobraté dvojročné dieťa, lebo ho 9 mesiacov vychovávala ako autistu (viď odôvodnenie KS KE, sp.zn. 8CoP/359/2017) (viac tu). Táto mediálna [...]

Prípad pani Hnatič rod. Kalaninovej: bezprecedentná politizácia dcéry Ústavným Súdom SR. Absolútny rekord – PÄŤ (!) sťažností jednej sťažovateľky odobrených v priebehu roka. Mená, fakty a dôkazy.

24.09.2021

Ľubovoľný právnik Vám povie, že ak Ústavný Súd odobrí nejakú sťažnosť, výrazným spôsobom to zvýši šance sťažovateľa uspieť v procese na všeobecnom súde. Je jasné, že keďže Ústavný Súd nesmie zasahovať do pôsobnosti všeobecných súdov, avšak jeho rozhodnutia ich ovplyvňujú, tak by mal so svojou právomocou narábať mimoriadne opatrne, najmä ak sa prípad [...]

Prípad pani Hnatič rod. Kalaninovej: zneužívanie charity Ľudiaľudom.sk (Fond Vzájomnej Pomoci) na získavanie peňazí podvodom. Fakty a dôkazy.

16.09.2021

Aktualizácia: Mgr. Ľubomíra si počas trvania tejto zbierky dňa 30.12.2021 kúpila niekoľko pozemkov a rodinný dom v Senci. Tieto údaje sú verejne prístupné na katastrálnom portáli SR: katastrálne územie Senec, listy vlastníctva č. 11886 a 11694. Jej novonadobudnuté majetky nie sú ničím zaťažené.https://disk.yandex.com/i/fEpGgSVEM3iFKA [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

jecasnapravdu

Prípad pani Hnatič rod. Kalaninovej

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 18464x
Priemerná čítanosť článkov: 3077x

Autor blogu

Kategórie